Drik dig slank med grøn te

Drik dig slank med grøn te

Hvad er grøn te?

Grøn te kan indelse i to kategorier, den kinesiske og den japanske. Ved den kinesiske bliver bladene ristet og ved den japanske blive bladene dampet. Efter den kinesiske metode skal bladen tilbage til fabrikken og bearbejdes hurtigst muligt for at undgå at den ikke oxidere, hvis bladene når at oxidere får man en sort te. De bedste teer er dem, der er bearbejdet og tørrest så hurtigt som de er plukket, således bevares den grønne farve og den delikate smag samt olierne i bladene.

Hvorfor er grøn te så sund?

  • Grøn te har et højt indhold af sunde stoffer, her er det især catechinerne hvilket er godt for alle aspekter af dit helbred. Dette aller bedste af catechinerne kaldes EGCG. Dette leder os nu videre til et af de mest udforskede områder i forbindelse med sundhed og grøn te, hvilket er beskyttelse mod kræft. Efter flere forsøg og langtids studier, kan forskere konkludere, at hvis du som minimum drikker fem kopper grøn te om dagen, opnår en effektiv beskyttelse mod et enzym, som er overrepræsenteret i de fleste kræfttyper.
  • Nogle forskere i Florida har på vist at EGCG hæmmer produktionen af proteinet, beta-amyloid, der giver hukommelsestab hos mennesker med alzheimer.
  • Derudover forhindre EGCG celler i hjernen og hjertet i dø i tilfælde af et hjerteanfald og er tilmed med til at fremme helingen af cellerne.
  • Det bliver i 2003 påvist af forskere fra Sheffield Univeristy, at EGCG i den grønne te kan være med til at beskytte ledbrusken i forbindelse med slidgigt.

Og nu til det i alle kom her for, grøn te øger dit stofskifte og kan dermed fremme vægttab

Ja, den er god nok. Det er blevet påvist af amerikanske forskere, at grøn te øger stofskiftet og fedtforbrændingen. Derudover kan den være med til at at sænke dit blodsukker ved at hæmme de enzymer, der sørger for at optage fedt og stivelse. Grøn te er også rig på theanin, hvilket er et stof der virker beroligende og energigivende, dette kan være en fordel hvis du også træner i forbindelse med, at du prøver at slanke dig.

 

 

Leave a Comment