Et grundlæggende indblik i teambuilding

Når det kommer til at samle, motivere og vedligeholde et godt team,  der kan vokse og blomstre i din virksomhed, er sandheden, at det kan være udfordrende. Det må ikke undervurderes præcist hvor vigtigt et godt team er det er for en virksomheds succes. Kvaliteten af det arbejde der udføres, vil aldrig være højere end kvaliteten af teamet bag det. Teambuilding er, for mange ledere, en mystisk by i Rusland – det er mange ting, som skal klappe for at skabe den ønskede effekt. Heldigvis for dem, er der en lang række forskningsresultater, som kan belyse emnet.

 

Øvelser

Teambuilding kan praktiseres gennem øvelser – der er mange forskellige meninger om netop dette underemne og det kan være svært for en selvhøjtidelig CEO at lege stoledans. De fleste forestiller sig en akavet situation, hvor alle hellere vil være et andet sted. Trods det, kan man i  virkeligheden opnå bæredygtige resultater med de rigtige øvelser. Det er en skam, at teambuilding har fået et ry, som gør, at det stærkt undervurderes. Når man vælger hvilke øvelser, der skal tages i brug kan man passende tænke på hvor medarbejderne vil føle sig bedst komfortable. Lad være med at bede dem om at dele deres største usikkerhed – sørg for at holde det på et niveau, som hverken er invaderende eller tvungent. Øvelser er smarte, fordi de kan udføres på arbejdspladsen. Der findes masser af eksempler på Youtube og en hurtig søgning på Google kan give dig en række relevante resultater.

 

De bedste aktiviteter

Undersøgelser viser at 31 % af kontormedarbejdere ikke bryder sig om teambuilding og denne negative association koster langt mere end vi tror. Faktisk kan teambuildingaktiviteter medvirke til, at medarbejderne føler sig værdsat, inspirerede og motiverede. Og hvorfor er det vigtigt? Fordi, at motiverede medarbejdere er effektive, produktive og idérige. Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvordan man skal opnå en sådan status, så derfor har vi samlet en række af de bedste aktiviteter nedenfor.

 

  1. Fysiske aktiviteter

Selvom sportsaktiviteter kan være intimiderende for nogle, skaber det den perfekte ramme for teambuilding. Vælg en ny og lidt atypisk sportsaktivitet, så alle er på nogenlunde samme niveau. Bowling og rulleskøjteløb er et par idéer.

  1. Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er en opgave man kan samles om og som aldrig vil føles påtaget og kejtet. Teamet vil arbejde sammen og deltage aktivt, fordi de kan se et tydeligt formål det de laver. Find et lokalt projekt og tag kontakt til organisationen, som står bag – de fleste har brug for hjælp.

  1. Events og kurser

Der findes en lang række events og kurser, som hjælper medarbejdere med deres professionelle og personlige udvikling. Hør et foredrag i et relevant emne eller tag et underholdende cocktailkursus.

  1. Udflugter

En tur i parken eller på kunstmuseum kan gøre underværker for dit team. En kulturel oplevelse, som tager fokus væk fra medarbejderne selv, men i stedet lægger an til andet end professionel snak, kan være præcist enkelt nok til at udgøre en positiv oplevelse.

 

De stærkeste medarbejdere har brug for et team

Dit naturtalent af en mønstermedarbejder, der virker til at trives i en selvstændig og individuel arbejdssituation er måske dybere afhængig af sit team end du tror. Studier viser, at kirugers ydeevne forbedres når de fungerer, som en aktiv del af et team. Kirugerne fik bedre resultater, når de arbejdede i vante omgivelser, med vante kolleger sammenlignet med det omvendte scenarie, målt på patientdødelighed. Selvom kirugerne var certificerede til at arbejde på adskillelige hospitaler, var der en niveauforskel på deres resultater. Denne information er vigtig at tage med, som leder eller ansvarlig. Mønstermedarbejderen klarer sig bedst i det rigtige team og kan tilmed opleve en væsentlig forringelse udenfor teamet.

 

De bedste hold har ekstroverte og introverte

De fleste virksomheder opfordrer deres ansatte til at være åbne og udadvendte, men det kan være en farlig politik at føre. Selvom de introverte ikke nødvendigvis efterlader et stærkt og gennemtrængende indtryk første gang, er de centrale medlemmer af et team. Faktisk, kan introverte ende med at opnå en højere social status, end ekstroverte i teamet. Dette skyldes, at de værdsættes for deres bidrag til den afbalancerede atmosfære internt.

 

 

Drop arbejdssnakken

Undersøgelser viser, at teams, som kan føre uformel samtale, som hverken er arbejdsrelateret eller professionel, har større sandsynlighed for at få succes. Den interne kommunikation i et team har altså en afgørende effekt på deres samlede niveau. Det betyder ikke, at medarbejderne skal være bedste venner og holde i hånd, men det er vigtigt at erkende, at der er brug for kemi og hygge for at skabe det bedst mulige team.

 

Teambuilding er en videnskab i sig selv, som får stadigt mere opmærksomhed. Det er en klar fordel, at implementere konceptet med det samme, da det kun er et spørgsmål  om tid, før alle gør det.

Leave a Comment